Hírhedt kibertámadások

Az egyik leghírhedtebb kibertámadás a Wannacry néven ismert támadás volt, amely 2017. május 12-én Európa-szerte megközelítőleg 260 ezer számítógépet érintett. Cégek ezrei bénultak meg percek alatt, a kórházaktól az autógyárakig; a becslések szerint összesen 4 milliárd eurós kár keletkezett, és mind a mai napig nem sikerült megtalálni a probléma okát.

2019 végén malware vírus támadta meg a Petróleos Mexicanost. A hackerek 5 millió dollár bitcoint követeltek, hogy ne szivárogtassák ki a kormány bizalmas információit, amit 2020 februárjában mégis megtettek. Miután a Petróleos Mexicanos nem volt hajlandó fizetni, a támadók mintegy 6 GB bizalmas információt hoztak nyilvánosságra.
2019 januárjában a Német Szövetségi Információbiztonsági Hivatal (BSI) bejelentette, hogy több száz politikus, köztük Angela Merkel német kancellár elleni kibertámadásokat vizsgál.
Merkel e-mail címét és számos levelét is közzétették. A kormány nem nevezte meg a gyanúsítottakat, illetve nem fedte fel a támadás lehetséges indítékait.

Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi. További információ